dijous, 13 de maig del 2010

ARRÒS COVAT



Arròs covat és una sèrie sobre el conflicte de fer-se gran i tenir la sensació que les oportunitats et passen pel davant.

1. Mira la sèrie i digues què en penses del registre utilitzat.

2. Tal com hauràs pogut comprovar, aquesta sèrie inclou molts castellanismes. En recordes cap?

3. Cita algun dels castellanismes que hi apareix i cerca l'equivalent en català estàndard.

4. Enregistra't en un vídeo i explica en un minut, aproximadament, alguna de les teves rutines diàries utilitzant tres registres diferents.

Així que l'hagis enregistrat penja'l al Youtube i enganxa l'adreça al comentari. No et descuidis de comentar les intervencions dels teus companys.

GASTRONOMIA CATALANA


En funció de la zona de Catalunya on visquis hi ha uns plats típics o bé uns altres, que tant poden ser de vianda com de picar o bé de postres.

Quins plats són típics de la zona on vius? T'agraden?

Series capaç d'explicar breument la recepta d'un d'aquests plats?

Tens dues opcions: o bé ens ho presentes per escrit o bé utilitzes el recurs d'enregistrament de veu que trobaràs a l'activitat 'Poemes per Sant Jordi' d'aquest mateix bloc.

QUE NO VOTES?

Tal com has pogut veure, fa dies que tens penjat al marge dret d'aquest bloc una enquesta d'opinió entorn de la llengua: Creus que el català és prou viu?

Vota i convida els teus companys de curs (també amics, familiars, etc.) a fer-ho també. Quants més vots tinguem, més representatiu en serà el resultat!

Per cert, ens podries dir què has votat tu i per què? Estàs d'acord amb els percentatges que portem comptabilitzats fins ara?